Julpussel

 
Förra året köpte jag två julpussel och tänkte att jag skulle starta en ny tradition att alltid pussla ett julpussel varje jul. Jag älskade tanken av att komma hem efter jobbet, tända några ljus, sätta på julmusik och sätta sig med ett mysigt julpussel och bara ta det lugnt. Men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, för jag blev aldrig färdig och det där pusslet låg på matbordet och tog plats hela november och december tills jag till slut gav upp och plockade bort det. 
 
Med facit på hand så var nog 1000 bitar lite väl mycket för en nybörjare i pussel. Det kanske hade gått om vi hade varit ett gäng som kunde hjälpas åt, men min sambo var inte så intresserad av det som jag hade hoppats, haha. 
 
Nu funderar jag på om jag borde införskaffa ett nytt pussel med lite färre bitar och hoppas på att det går bättre i år. Eller om jag bara ska ge upp tanken om att ha en julpusseltradition? 
 
Vad tycker ni? Någon som har en liknande tradition?
#1 - Johanna firar jul ♡

Jag älskar att lägga pussel, och du har rätt, det blir roligare om man är flera. Jag har ingen tradition att lägga pussel vid jul då jag tyvärr inte har något juligt pussel, det borde jag dock önska mig i julklapp i år. Tack för den idén! :P
Jättefina pussel förresten! Vart köpte du dem?

Svar: Ja det borde du verkligen önska dig :) jag köpte dessa på pusselbutiken.se, där finns massor av fina julpussel! Tror det blir ett till därifrån med 500 bitar.
Mer jul-Lillie

#2 - Anonym

Försökte mig också på att pussla det pusslet i julas. Tog inte lång tid innan jag insåg att pussla inte var något för mig 😊

Svar: Supersvårt pussel! Var heeeelt säker på att massor av bitar fattades 😂
Mer jul-Lillie

#3 - Jul, Strålande Jul

Vad mysigt det låter med en julpusseltradition! Jättefina julmotiv på de där pusslen. Vissa i släkten är riktigt inbitna pusselrävar, de slukar 10,000-bitars helt utan problem. Själv tycker jag 500-1000 bitar är rätt lagom, haha. Kanske skulle göra en sådan där fall bucket list som du uppmuntrat till och helt enkelt se till att lägga fler pussel i höst!

Svar: Ja men visst är det mysigt ändå! Men man behöver tålamod och tid. Ja men varför inte skriva en lista och börja pussla! :)
Mer jul-Lillie