Glöggmingel och julfest

På lördag är det dags för mig att ha ett litet glöggmingel för mina allra närmsta vänner. Vi kommer vara max 4-5 personer så det blir en mindre tillställning. Jag har valt att bara köra på några få rätter i år. Först blir det en löjromspizza och champagne precis när gästerna kommit. Sen blir det lite plockmat i form av pepparkakor med ädelost, varm brietårta med vindruvor och nötter samt baconlindade dadlar. Utöver det blir det lite chips, morotsstavar med dipp, juleskum och glögg. 
 
Maten får jag levererad från mat.se på lördag förmiddag. Väldigt smidigt att slippa gå och handla själv, särskilt för oss som inte har bil. Det blir ett stressmoment mindre att redan ha handlingen avklarad!
 
Men innan det blir dags för lördag och glöggmingel så har jag först en julfest imorgon, sen blir det Alla kan äta julbord på torsdag och en AW och middag på stan på fredag. En fullspäckad vecka minst sagt!
 
Redo med nymålade klövar inför veckan julfester :) 
 
Har du någon rolig julfest eller ett glöggmingel att se framemot i år? 
 
 

Vem är årets julvärd i SVT?

På fredag är det första december, men fortfarande har vi inte hört någonting om årets julvärd på SVT. Det är mycket senare än vanligt. Förra årets julvärd, Sanna Nielsen, blev presenterad redan den 8e november. 
 
SVT har dock gått ut och sagt att anledningen till det är att årets julvärd inte blivit presenterad ännu är pga att personen i fråga är väldigt upptagen. De säger också att det kommer bli väldigt uppenbart när vi väl får veta vem det är... Spännande!
 
Hmm.. vilka upptagna personer kan tänkas sig ha fått frågan om julvärdsskapet i år tro? Jag har ju i flera år önskat att Lotta Lundgren ska tacka ja till uppdraget. Hon ligger i topp i frågan på bettingbolagen trots att hon tidigare har sagt att uppdraget inte är något för henne. Hon passar profilen iallafall om att vara upptagen för just nu har hon sin Alla kan äta julbords-show ihop med Erik Haag som går i Stockholm, Göteborg och Malmö. Eller kan det kanske till och med vara både Lotta och Erik? Det hade varit en dröm för mig!
 
Några andra upptagna själar som jag tror kan vara aktuella är Jill Johnsson som just nu kör sin krogshow på The Theatre här i Göteborg samt Johan Glans som har fullt upp med förberedelserna inför sin nästa show. 
 
 
 
Vem tror du blir årets julvärd i SVT?
 
 

Mina ansvar på julafton

Häromdagen skrev jag klart inköpslistan över julmaten. Vi delar upp listan så att alla hjälps åt att handla och förbereda olika rätter. 
 
Det jag ska handla och fixa i år är: 
  • Spad till doppet (från skinkan och fläsklägg)
  • Grönkål
  • Julskinka
  • Fläsklägg
  • Köttkorv
  • Godis
  • Ljus sirap 
  • Mjuk pepparkaka
  • Nejlikor
Sen brukar mina ansvarsområdet vara att laga och fixa mycket av maten även på julafton, oftast ihop med min storasyster. Min lillasyster och min pojkvän brukar vara ansvariga för att duka och pappa brukar vara bra på att vara ansvarig för drycken.
 
Nu känns det verkligen att det är nära till jul när man börjat planera saker mer i detalj. Underbart!
 
Vad brukar vara ditt ansvarsområde på julafton?

Första julbordet avklarat

Idag åt jag julbord på Sjömagasinet. Det var faktiskt både mitt första julbord för året och första julbordet på Sjömagasinet för säsongen. Det fanns massor av godsaker som vanligt och det var så gott att få äta julmat igen! 

(null)

(null)

(null)


(null)

Jag missade att ta bilder på min mat och julbordet, men dessertbordet kom med iallafall. 

Nästa gång det blir julbord är på onsdag nästa vecka. Längtar redan! :)

När äter du ditt första julbord?

Julens festligheter

Idag ska jag äta årets första julbord. Det betyder startskottet för alla julens festligheter som jag kommer njuta av i en månad framåt. Denna veckan kommer även bjuda på julkonferens med jobbet, julpyntning hemma och eventuellt en sväng på julmarknaden i Haga. 
 
Sen har jag en hel del annat kul att se framemot också:
 
- Julfest med kollegor den 29/11
- Alla kan äta julbord med Lotta och Erik på Kajskjul 8 den 30/11
- Julmys/glöggmingel med mina närmsta vänner den 2/12
- Julfest på Post-hotellet den 7/12
- 25-årsfest för pojkvännens syster den 9/12
 
Det blir det ganska mycket julbordsätande på jobbet på luncherna under december månad med. Så räkna med en hel del uppdateringar och bilder på julmat framöver :) 
 
Vad har du för juliga festligheter att se fram emot?