Vad har Kavli för julsmak 2017?

För ett tag sen var Youtubern Matgeek i Kavlis butik och filmade hur de gör sin mjukost. Under besöket får han även smaka på årets julsmak som Kavli kommer att komma ut med senare i år. Enligt honom så är det en ganska ovanlig kombination av två olika smaker.. Spännande! Jag har faktiskt ingen bra gissning alls på vad det kan vara. Saffran och någonting kanske? Eller ädelost och bacon?
 
Efter 15.47 minuter in i videon nedan kan du se när Matgeek provar den hemliga smaken!
 
 
Vad tror du att det kan vara för smak?

Jultrender och ha-begär

Jag har bara precis börjat kika på olika butikers julkollektioner och jag måste säga att jag gillar det jag har sett hittills. Mer än vanligt faktiskt! Ibland kan det kännas som att vissa julkollektioner ska vara så himla innovativa att det traditionella försvinner helt. Jag är ganska traditionell av mig men jag har alltid gillat att ha några utstickande moment i min jul som är lite nytänkande, både när det kommer till julmat, julpynt och julmusik. En bra balans mellan båda världar tycker jag är bäst.
 
Några som jag verkligen tycker har hittat den balansen är Markslöjd. Deras julnyheter i år är nytänkande, tradionellt juliga och lekfulla på en gång. Jag föll framförallt för den här fantastiska Jul-neonskylten nedan. En sån här bara måste jag ha! Ännu bättre hade varit om man kan hitta en som säger Mer också ;)
 
 
De har också flera fina ljusstakar som jag hade kunnat tänka mig..
 
 
 
Och en fin lysande glaskula att hänga i taket. Den finns även som helt slät kula.
 
 
Vad får du för känsla av årets jultrender?
 

Årets julplaner hittills

Nu är det 14 söndagar kvar till första advent som i år infaller den 3 december. Det är en så sen första advent som det kan bli i och med att fjärde advent är på julafton. Det gör att adventstiden blir kortare, men å andra sidan så är den 23e på en lördag. Så det blir mer tid att förbereda inför julafton och fler lediga dagar än förra året som var en riktig arbetsgivarjul.
 
De senaste åren har vi haft ganska hektiska jular eftersom att vi så gärna vill träffa både min och min pojkväns familj under juldagarna. Men i år har vi bestämt oss för att endast vara på ett ställe. Åtminstone på julafton och juldagen. Vi ska hem till min pappas nya hus, eller herrgård närmare bestämt, i Västra Götalands inland. Han har bott där i snart ett år och när han köpte stället bestämde vi att vi skulle fira julen 2017 där. Det är ett jättefint ställe som ligger mitt ute i skogen. Det blir jag och min pojkvän, min lillasyster och hennes pojkvän samt min storasyster och hennes familj som åker dit. Det är något som vi alla sett framemot länge.
 
Vi har firat en julafton tidigare tillsammans och då fick det bli jag och systrarna som ordnade med all julmat framförallt. Så det kommer bli mycket att förbereda innan, men det tycker jag bara är roligt.
 
Annars har jag inga mer spikade planer för julen. Förutom att mamma, min storasyster och jag antagligen ska gå på Erik Haag och Lotta Lundgrens julbordsföreställning "Alla kan äta julbord" som kommer till Göteborg i slutet av november/början av december. Det kommer också bli himla kul!
Någon som gått på deras julbord tidigare?
 

Årets första blogginlägg!

Lagom tills att sommaren är över och september är på ingång har jag fått lust att börja blogga igen. 
Den här sommaren har känts väldigt lång för mig. Jag jobbade hela juni och juli och tog en sen semester på tre veckor i augusti istället. Den semestern är nu slut och jag jobbar första dagen imorgon. Det ska faktiskt bli riktigt kul att komma tillbaka och få lite rutiner i sitt liv igen. Jag är riktigt taggad på höst och en ny säsong med min lilla julblogg. 
 
Just nu ser bloggen inte ut som vanligt. Jag håller på att fixa till designen, men förhandsvisningen på blogg.se har inte fungerat för mig alls så jag har fått spara och publicera ändringarna allt eftersom. Den ser inte riktigt ut som jag tänkt mig ännu, men den är fungerande iallafall! Under den kommande månaden så ska den fräschas upp ytterliggare så att den är fin och redo inför julen.