Här luktar det jul

Kvällen har spenderats i köket bakandes. Det blev både lussekatter och saffarnsbullar med vaniljsfyllning. Mums! Och det luktar verkligen jul i hela lägenheten.
 
 
 
 
Jag använde hela saffranspistiller som jag köpte när jag var i Spanien. Denna burken innehåll dock endast 0,5 gram, så det blev hälften så mycket safrran än vad receptet beskriver. Men jag tyckte degen smakade gott ändå. Jag är ändå ingen saffransgalning som vill har hur mycket saffran i bullarna ändå.
 
Nu har jag dock missat Julkampen på tv. Så det får bli att titta på det på play senare.

Lussebak och julkalender

Imorgon är det dags för julkalendern Selmas saga. Det ska bli himla mysigt. Förra året gick jag upp tidigt varje morgon så att jag kunde äta frukost framför julkalendern. Det ska jag absolut göra även i år. I december brukar jag även unna mig en lussekatt till frukost då och då. Så det blir till att dra igång ett lussebak ikväll så vi har nybakade lussekatter att avnjuta till premiären av julkalendern imorgon bitti.
 
Åh så mysigt :) Hoppas på mycket julkänslor. De har avsaknats lite de senaste dagarna.
 
 
 
 

Novemberutmaningen - del 30

Sista dagen i november, novemberutmaningen är slut. Hur har de gått? Hängde du med hela vägen?
 
Jajjamen, jag har varit med från början till slut! Och det har varit roligt att få fundera över enkla frågor som man annars kanske inte ställer sig själv.
 
Tack Bittes jul för initiativet. Nu har vi värmt upp ordentligt för december :)
 
 

Novemberutmaningen - del 29

Något onödigt över jul som ändå ska finnas?
 
Hmm.. Finns nog ganska mycket som är onödigt eller överflödigt under julen. Men för mig så är faktiskt prinskorvarna väldigt onödigt. Jag har aldrig ätit en endast prinskorv under julen, det är ju det tråkigaste och minst goda på hela julbordet. Men det hör ju till, så därför tycker jag att det ska finnas där ändå. Sen vet jag också att det går bra hem hos barnen och min pojkvän haha. Jag hade dock lika gärna kunnat skrota prinskorvarna helt.