När ska julfirandet börja?

Jag läste en intressant artikel som Edward Blom skrivit angående att julen börjar tidigare och tidigare. Butikerna säljer julmust och pepparkaksdeg redan i september och vi pyntar till första advent. Idag är det många som firar jul hela december, men tar bort pyntet innan nyår menar han. Edward anser att vi istället borde spara på julen till Lucia åtminstone och låta julfirandet fortsätta efter julen snarare än att man börjar firar den innan. 
 
 
 
Som julgalning så håller jag med honom lite, samtidigt som jag verkligen älskar att starta julförberedelerna i god tid innan jul. Jag förstår argumentet att man ska spara på julens läckerheter så att de blir mer uppskattade när julen väl är här. Men samtidigt så vill jag hinna njuta av allt, och det har jag svårt att tro att jag skulle kunna göra endast under några dagar. För efter julen så är jag oftast inte så sugen på julmat och att titta på julfilmer.. Men det kanske är just det här som Edward menar? Att om vi sparar på julen tills julen är här så kommer vi vilja fira jul hela tråkiga januari också (eller enda fram till påska). För fram till jul finns det mycket annat att fira, som Thanksgiving, Oktoberfest och Halloween, men i januari och februari så är det lite fattigare med härliga högtider. 
 
Vad tycker du? Skulle du vilja spara på julen precis som Edward Blom?

Jultröja året runt

Jag har beställt den perfekta jultröjan!

Den beskriver mig perfekt. Jag älskar att sova, men när julen är här då vaknar jag tidigt tidigt på morgonen för att jag så exalterad. Den här kommer jag absolut ha på mig året om för att påminna om min kärlek till julen. Och självklart kommer jag ha på mig den på julaftons och juldagens morgon med :)

Jullista: Om jag måste välja..

Med mindre än tre månader kvar till julafton så tycker jag det är dags med en jullista. Denna kommer från bloggen Baby it's cold outside.
 
Om jag måste välja.. 
 
En dag: Julafton
En kväll: Kvällen före julafton
En låt: Julkort från Vårby gård
En must: Apotekarnes
En glögg: Blossa 16
En varm dryck: Varm choklad
En maträtt: Grönkål!
Ett godis: Knäck
En efterrätt: Lussekatter
En doft: Julkryddor
En tradition: Att ställa ut gröt till tomten
 
 
Någon mer som ställer ut gröt till tomten på julafton? :) 

Säsongens första bullbak

I helgen bakade jag bullar! Det är ju ett måste såhär lagom till kanelbullens dag den 4e oktober. Det blev en plåt vaniljbullar och tre plåtar kanelbullar. Så nu är frysen full och redo för höstens fikastunder.

Det blev vanliga rullade bullar. Men nästa gång jag bakar bullar så ska jag nog göra knutar istället. Det blir så mycket finare! Det blir nog dock inte förän i november när jag ska baka saffransbullar med vaniljfyllning inför advent. Mums!

Hur brukar du forma dina bullar?

När hösten är som bäst

Nu är väl ändå en av de bästa tiderna på året? Höstdagjämningen har precis varit så kvällens börjar bli mörka och löven skiftar snart i färg. Hockeysäsongen är i full gång och så även många bra TV-serier. Jag gillar Kockarnas Kamp som hade premiär i veckan och nästa vecka startar även Bonde söker fru. 

Satsumasarna är helt perfekta just nu och vädret bjuder in till att äta värmande grytor och soppor. Mys-stämningen är på topp, man kan svepa in sig i varma filtar på kvällarna och tända massor av ljus. 

Jag har alltid älskat hösten, och särskilt månadsskiftet september/oktober ända sedan jag var liten. Kanske grundar det sig i att jag fyller år 1 oktober vilket fått mig att förknippa en här tiden med något riktigt bra? Det har iallafall alltid känts som att det här är min årstid.

Höstkänslor!

Hur känner du för den här tiden av året?