En lista om julen

Denna härliga listan hittade jag på Jul hos Linda. Självklart måste jag svara på den också!
 
1. Hur ser den perfekta julaftonen ut enligt dig?
För mig så börjar den perfekt julaftonen med att vakna tidigt, smyga upp utan att väcka några andra och sen sätta sig och titta på julgranen en stund och bara supa in julkänslan. (Jag brukar ofta vakna först av alla eftersom att jag alltid är så spänd och taggad. Så har det alltid varit ända sen jag var liten.) Det optimala hade också varit om man hade haft ett stort hus och kunde bjuda hem alla ens nära och kära och bjuda på en stor tillställning och låta alla stanna över hela julhelgen. Det hoppas jag kunna göra i framtiden 😊
 
Jag älskar att bara sitta och betrakta julgranen
 
2. Hur viktig är en vit jul?
Som västkustbo så har man ju fått lära sig att leva med att fira jul utan snö. Och visst blir julen härlig ändå, oavsett om det är snö eller inte! Men gud va jag hade älskat att få ha en kall och snöig julafton snart igen. Det var längesen. Förra året hade vi snö 22-23 december hemma hos pappa, men självklart så regnade det hela natten till den 24e så att all snö var borta under julen. Typiskt!
 
3. Vilken jultradition är mest betydelsefull för dig?
Dagen före julafton brukar vara den mest härliga dagen. Man är ledig och vet att man har hela julhelgen framför sig. På senare år har vi gjort det till en grej av att ha en uppesittarkväll med lite härlig plockmat och spela bingolotto. Det har blivit en väldigt härlig tradition som betyder mycket för mig. I år blir första året som vi kommer ha uppesittarkvällen hemma hos oss. Det ska bli så mysigt!  
 
4. Om du skulle få gå på julmarknad var som helst i världen, vart skulle du åka då?
Jag har nog inget sånt särskilt ställe som jag skulle villa åka till för att gå på julmarknad. Däremot så har jag en dröm om att åka till Colorado och hyra en stuga uppe i bergen och fira jul. Jag har varit i Colorado en gång tidigare och det var så vintrigt och vackert där redan under september månad när vi var där. Så jag kan verkligen drömma mig tillbaka dit ibland 😊
 
5. Det blir ransonering på julmat och du får bara två rätter i år. Vilka väljer du?
Det blir garanterat dopp i grytan och grönkål. Två måsten på julbordet för mig!  
 
Lussekatter får bli bubblare på den här frågan. Jag firar helst inte jul utan dessa gula bakverk heller!
 
6. Vilken adventskalender vill du ha i år?
Jag är osäker på om det blir någon adventskalender för mig alls i år. Det blir i alla fall ingen skönhetskalender som jag haft vissa år, men kanske blir någon godiskalender om jag hittar någon som ser god ut 😊
 
7. Var står granen hemma hos dig?
Jag har faktiskt aldrig haft en gran hemma hos mig sen jag flyttade hemifrån då vi har bott så litet eller aldrig varit hemma under julen. I år kommer vi dock vara hemma desto mer så vi har faktiskt tänk få plats en julgran i vardagsrummet jämte TV-bänken. Jag har verkligen saknat att ha en julgran hemma så det ser jag fram emot.

Första snön och julmys

Vilken julig helg jag haft! En julig vecka till och med. I onsdags åt jag årets första juleskum, i torsdags bjöd en kollega på mjuk pepparkaka på fikarasten och fredagskvällen spenderades framför julfilmen Daddy's Home 2. 
 
Bäst av allt var dock i lördags när det helt plötligt började snöa stora snöflingor över innergården. Jag blev helt i extas och sprang och satte på Let it snow på högsta volym direkt. Vilken känsla alltså! Det bara pirrade i hela kroppen av julkänslor och glädje.
Det snöade bara en liten stund och ingenting lade sig på marken för det var helt blött. Men jag var lika glad ändå. Nu har vi fått första snön och vintern är på ingång på riktigt. Ingen kunde vara lyckligare än jag! Särskilt inte när det även betyder att jag vunnit mitt och sambons årlig snövad där vi slår vad om när första snön kommer. Vinsten blir middag på valfri restaurang. Yey! :) 
 
Just det, i söndags så började jag och syrran pussla på årets julpussel med. Vi har kommit en god bit på vägen redan nu, så jag tror jag kommer kunna avsluta det i tid innan jul. 
 
Julpussel, fika, syster och tända ljus. Kan inte bli så mycket bättre! 
 
Någon mer som passat på att jula i helgen?

Julklappar på nätet - ja eller nej?

Fler och fler köper julklappar på nätet för varje år som går och e-handeln bara ökar och ökar. Men de senaste gångerna jag har handlat på nätet så har det alltid varit problem. Oftast lämnar posten inte ens ut min beställning i postfacket även fast det många gånger hade fått plats utan problem. Sen har vi ingen bil så jag måste gå till postombudet och släpa hem otympliga paket som oftast är mycket större än de hade behövt va.
 
Jag hämtade t ex ut ett paket på Åhléns igår som jag hade beställt på nätet med en vetekudde och lådan var 10 gånger större än själva produkten... Det hade jag inte direkt räknat med när jag stod där med ett gäng shoppingpåsar redan och hämtade ut paketet. Så det resulterade i en väldigt svettig promenad på hemvägen eftersom jag fick jonglera både shoppingkassar och ett stort paket. Där och då bestämde jag mig för att det får vara nog. 
 
I år kommer jag inte köpa en endaste julklapp på nätet. Utan jag kommer ta mig tid att gå på stan och julshoppa istället. Ta en fika, njuta av julskyltningen och sen ha allt färdigt när man kommer hem - utan att behöva hämta ut några paket eller krångla med returer. 
 
 
 
Hur handlar du dina julklappar i år?

Julkonferens på hemlig ort!

För några veckor sedan fick jag en inbjudan till årets julkonferens med jobbet. Vi åker den 30 november och stannar en natt på hemlig ort. Jag har inte kunnat lista ut vart vi ska än, men det kommer säkert bli hur bra som helst. 
 
Tidigare år har vi varit på Hotell Tylösand i Halmstad och på Hotell Skansen i Båstad. Båda gånger blev det väldigt lyckat. 
 
Hotell Skansen i Båstad, julkonferensen 2016.
 
Ser verkligen framemot att få umgås med mina härliga kollegor på en julkonferens med god mat, dryck och spa, vart det än bär av!
 
Någon mer som ska göra något juligt med jobbet i år?