Ett år av bra och dåliga dagar

På nyårsdagen i år började jag med en slags humör-dagbok i form av en enkel översikt där varje dag på året är en liten ruta. För varje dag som går så fyller man i rutan med den färg som bäst representerar ens humör den givna dagen. Jag har valt ut sex olika färger som beskriver olika typer av humör som glad, ledsen eller motiverad. 
 
Nu har det gått nio månader och jag har faktiskt fyllt i varenda ruta hittills. Det är lite kul att se tillbaka hur många riktigt bra dagar man haft varje månad eller om man kan se några mönster. Än så länge så vinner september som "bästa" månaden med hela 11 gula dagar. Men vi kommer nog se en hel del gula dagar även de kommande månaderna.. :) 
 
 Tre månader kvar!

Juliga icke-julfilmer 3

Ibland kan jag tycka att det är liiite för tidigt att se julfilmer redan i september. Då brukar jag titta på filmer som är lite juliga men som ändå inte är riktiga julfilmer. Här kommer några tips på filmer där julen är med, men inte är en central del för handlingen. Alltså perfekt för den julgalne som försöker hålla sig ifrån julfilmerna ett tag till.. :)
 
 
 
En jättefin berättelse om kärlek och sorg med Will Smith i huvudrollen. Filmen utspelar sig under juletid och den bjuder både på magi och vackra julpyntade hem. Att Kate Winslet är med är också alltid ett plus om man frågar mig. Är ganska säker på att den finns på Netflix med!
 
 
 
En rolig romantisk komedi som utspelar i New York kring jul. Rebel Wilson som har huvudrollen är en bland de roligaste skådespeleskorna jag vet. Så missa inte denna!
 
 
Suuupermysig film som nog nästan är en renodlad julfilm, men jag tycker den platsar här ändå då den oftast glöms bort bland de klassiska julfilmerna. Sandra Bullocks har huvudrollen och filmen är så där roligt jobbig med otaliga pinsamma situationer. När det kommer till juligheter så bjuder den på massor av snö, julpyntning, juklappar och inte minst kärlek. Ett måste för julälskaren helt enkelt!
 
 
Jag har skrivit om juliga "icke-julfilmer" tidigare, läs mer här och här om du är nyfiken på mer :)

Juligheter jag gillar vs inte gillar

Jag hakar såklart på Matlidas Juls utmaning om Juligheter jag gillar vs inte gillar. Här kommer mina svar!

Två jullåtar...
jag gillar: Mer jul & Carol of the bells
vs
inte gillar: Vår julskinka har rymt är ju den värsta jullåten som finns. Men sen kan jag inte komma på någon mer..

Två köpta julgodissorter...
jag gillar: Juleskum & Cloettas chokladdoppade vaniljhjärtan
vs
inte gillar: Ischoklad & marmeladgodis
 
Två sorters hemlagat julgodis...
jag gillar: salt kaffekola & knäck
vs
inte gillar: fudge & nyttiga låtsasgodisar gjorda på typ dadlar och fikon
 
 Salt kaffekola in the making

Två julkalendrar...
jag gillar: Mysteriet på Greveholm & Tusen år till julafton
vs
inte gillar: de flesta kalendrarna som varit de senaste åren.

Två sorters julpynt
jag gillar: riktig julgran & adventsljusstake
vs
inte gillar: rosa julpynt eller ljusslingor i flera olika färger
 

Två julbordsrätter...
jag gillar: Grönkål & dopp i grytan
vs
inte gillar: prinskorv eller gravad lax

Två decemberdagar...
jag gillar: Julafton och uppesittarkvällen
vs
inte gillar: jag gillar alla dagar i december, men mellandagarna är vanligtvis något tråkigare.
 
Två sorters julmagasin...
jag gillar: pass :) läser knappt julmagasin!
vs
inte gillar: pass :)

Två julfilmer
jag gillar: The Family Man & Surviving Christmas
vs
inte gillar: Bad Santa & Bad Santa 2? 
 
 Surviving Christmas är ett måste varje år. Så rolig!

Blossa18 - Årets smak

Nu vet vi äntligen smaken på årets Blossa årgångsglögg. Den italienska amalfikusten stod för inspirationen detta år och smaken består av Limoncello i kombination med timjan, rosmarin och basilika. Spännande!

 
När jag gissade på smak efter att ha sett deras ledtrådar tidigare i veckan så trodde jag på citron och rosmarin. Det var ju inte jättelångt ifrån ändå! Dock så var jag fel ute med vilken del av italien det var, jag trodde på Sicilien!
 
Men nu vet vi äntligen smaken! :) Det är ingen smak som får mig att rusa till Systemet direkt, men den får klart godkänt. De får dock minus för färgen på flaskan som inte alls är julig i år heller. Men motivet på flaskan är desto juligare iallafall! :) 
 
 
Vad tror du om årets Blossa-smak?
 

Blossa18 - tredje ledtråden

Nu börjar vi närma oss avslöjandet av årets Blossa-smak! En tredje ledtråd har nu släppts och den meddelar att årets destination är en solig plats och att många anser att den har världens bästa mat. I filmen på Blossas hemsida ser vi ingredienser som basilika, tomater, mozzarella och ett citrusträd. Vi kan nog alla vara överens om att det är Italien som är landet. Frågan är bara vad det exakta resemålet är? Förra året var det ju New Dehli som var resemålet, så det är nog en stad eller region de är ute efter.
 
Jag gissar på Toscana! Men det skulle nog kunna vara Sicilien också. Smaken skulle kunna vara citron och rosmarin. Det passar ju bra både till lamm och havsaborre som de tidigare ledtrådarna har pekat på. Frågan är bara om det funkar i en glögg?
 
 
 
 
Vad tror du är årets Blossa-smak?