Snart julledig

Idag är det 9e december och lucia närmar sig med stormsteg! Min julledighet är också snart här. Jag har faktiskt tagit ledigt hela veckan innan jul, så jag får "jullov" redan på fredag. Tänk va skönt det ska bli med en hel vecka att förbereda inför julafton. Jag kommer passa på att umgås med vänner, handla på Gekås, storhandla mat och laga en hel del julmat.
 
Men först firar jag sista helgen innan julledigheten med ett 25-årskalas och lite kolakokning. Förhoppningsvis får vi även lite snö hit till Göteborg. Prognosen visar lite snö imorgon, lite på måndag och hela 10 mm snö på tisdag. Hoppas det håller i sig!
 
 
 
Hur firar du din helg? 
 
 

SVT förinspelar julvärdarna

Jag läste precis den här artikeln på Aftonbladet som berättar att SVT förinspelar årets julvärdar. Det kommer alltså inte vara livesädning mellan programmen på julafton, utan det kommer vara ett förinspelat program som visas istället. Till och med ljuständningen kommer spelas in i förväg.
 
 
Det här var en tråkig nyhet tycker jag. Jag älskar traditionen med att julvärden sitter live i tv-rutan. Är det inte det som är hela grejen? Att det finns någon som man vet sitter där och tänder ett ljus i samma stund som miljoner svenskar sitter i TV-soffan och firar jul. SVT brukar ju alltid framföra att julvärdens jobb är att vara sällskap, särskilt för de som kanske sitter ensamma på julen. Vi får se om de lyckas med det även i år, trots förinspelningen. 
 
Vad tror du om ett förinspelat julvärdskap på SVT?
 

Vad jag tycker om årets julvärdar

Tidigare i veckan avslöjade äntligen SVT deras julvärd (läs: julvärdar) för 2017 och för en gång skull så hade jag faktiskt helt rätt i min gissning

Det var när SVT förklarade att deras julvärd i år är väldigt upptagen och att de därför varit tvungna att vänta med avslöjandet som fick mig att tro att det var Lotta och Erik. De har ju sin julshow Alla kan äta julbord som de har i Göteborg, Stockholm och Malmö, så sjävklart är de upptagna. 

Tänk va roligt att få ha Lotta och Erik i rutan hela julafton. Nu ska jag verkligen ha på SVT hela dagen. Bättre kan det bara inte bli!

(null)

Vad tycker du om SVTs julvärdar i år?