Blossa18 - första ledtråden

Idag gick Blossa ut med en första ledtråd om vad årets årgångsglögg ska smaka. Precis som förra året är det en destination som varit inspirationen till årets smak. På deras Facebooksida presenterar de Dante Zia som deras reseguide till destinationen. I videon säger han att de rest till en plats där en krydda som passar bra ihop med lammracks växer.
 
Jag tänkte direkt på att lamm passar väldigt bra ihop med rosmarin och att det känns som en väldigt grekisk smakkombination. Rosmarin växer tydligen i medelhavsområdet också om man ska tro Wikipedia. Så det kanske inte är helt dumt att tro att Grekland kan ha inspirerat årets Blossa-glögg? Samtidigt funderar jag på om det finns någon symbolik i att de valt just Dante Zia i sin ledtråd.. Han och hans bror Oscar Zia har ju rötter från Italien, så det skulle kunna vara Italien också.
 
Vilka kryddor skulle det kunna vara utom rosmarin då? Kanske salvia eller timjan. Vitlök är ju väldigt gott på lamm med men det får vi verkligen inte hoppas att årets glögg smakar, haha!
 
Är det inte i Grekland som man äter mycket yoghurt med typ valnötter och honung med? Det kanske hade kunnat vara honungssmak? Eller kanske citron? Känns inte som klockrena glöggsmaker något utav det dock..
 
 Se videon på Blossa Glöggs Facebook-sida
 
Vad tror du att årets Blossa-glögg fått smak av? Några gissningar på destination och krydda?
 
#1 - Anneth

Mynta kanske? :-O

Svar: Ja bra gissat! Det kan det säkert vara, låter lite godare med :)
Mer jul-Lillie

#2 - JW

Lamm och Grekland...hmm... Förra årets glögg var ju kass, så vi hoppas på honung, som du skrev.

Svar: Håller med. Hoppas på något godare och mer juligt :)
Mer jul-Lillie

#3 - JW

Lamm och Grekland...hmm... Förra årets glögg var ju kass, så vi hoppas på honung, som du skrev.

#4 - Fias Jul

Min gissning ligger på Italien och Rosmarin. En örtig rödvinsglögg med smak av rosmarin, salvia och kanske chili? Står ju några chiliplantor och andra örter på bänken, men å andra sidan hänger det lök och vitlök i taket och vitlöksglögg känns ju sådär;) haha
Kanske är helt ute och cyklar men det ska bli spännande att se fler ledtrådar! :)

Svar: Ja det kan du nog ha helt rätt i! Det är så svårt att veta om det är ledtråd till årets smak eller endast årets destination.
Mer jul-Lillie