Julklappsvagnen

I Göteborg finns det en tradition att en julklappsvagn kör runt i Göteborg och samlar in julklappar till behövande. Det är Stadsmissionen som står bakom projektet och förra årets samlades det in hela 60 säckar julklappar, 130 000 presentkort och över 150 000 företagsgåvor.
 
I år är det den andra december som julklappsvagnen kommer köra runt i staden. Det är alltså en spårvagn som kör runt i stan under dagen för att samla in paket till utsatta barnfamiljer och fattiga äldre i Göteborg. Det står även en vagn stationerad mellan 11.30-15.00 på Drottningtorget dit man kan gå och lämna klappar. De efterfrågar främst presenkort på mat och aktiviteter så att dessa familjer kan få fira jul med sina nära och kära.
 
 
 
Jag kommer köpa ett par presentkort på Willys och lämna in. Det finns en väldigt bra Willysbutik i centrala Göteborg och där får man mycket för pengarna. Ingen ska behöva fira jul utan lite julmat.
 
Här finns eventet på Facebook för den som är intresserad!
 
Skänker du något till behövande inför julen?
#1 - Sofies julblogg

Wow, vilken bra idé! De senaste åren har jag varit "Sectret Santa" och fått en julklappsönskan skickad till mig från ett ideellt engagerat gäng som samlar in och delar ut klappar till behövande i Jönköping med omnejd. Känns så skönt att kunna dela med sig av överflödet. Sedan brukar jag köpa klappar till andra via gåveoshoppar på t.ex. Unicef och Erikshjälpen. :)

Svar: Va roligt! Det var också ett riktigt bra initiativ :)
Mer jul-Lillie