Pepparkaksmousse med frostade lingon

Förra året provade mamma det här receptet på en vit chokladkräm med pepparkakskryddor. Den är hur god som helst och smakar verkligen riktig pepparkaka. Och de frostade lingonens syra passar utmärkt ihop med kryddorna och det söta från chokladen. Perfekt dessert till glöggminglet!
 
 
Kryddig vit chokladkräm med frostade lingon
 

200 g vit choklad
3 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk pepparkakskryddor
1 1/2 dl frysta lingon
2 msk socker

1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Ta från värmen.
2. Vispa ihop äggulorna. Rör ner dem i den smälta chokladen.
3. Vispa grädden och blanda med pepparkakskryddorna.
4. Vänd försiktigt ner grädden i chokladkrämen, ta lite åt gången.
5. Täck över och låt krämen tjockna i kylen ett par timmar eller över natten.
6. Blanda de frysta lingonen med sockret. Lägg krämen på skedar eller i små glas och toppa med lingonen.

Receptet hittade jag här.